Make your own free website on Tripod.com

This page has been visited times.

ACADEMIA EUROPEANA DE CULTURA SI PROBLEME SOCIALE CASTELUL OFFENBERG e. V

Director al academiei europene de cultura si probleme sociale al castelului Offenberg:

Prof. Dr. Dr. Joseph Schmucker-von Koch

Insitutul de filosofie

Universitatea Regensburg

D-93040 Regensburg

E-mail al academiei: euacad@gmx.de

homepage Prof. Schmucker-von Koch: http://members.tripod.com/~uniregensburgsvk/index.html

Co-director:

Prof. Dr. Ditrich Korsch

Catedra de teologie sistematica

Facultatea de teologie evanghelica

Universitatea Marburg

Senior Executive:

Prof.Dr. Edgar Rafael,

Universitatea Maryland, USA/ Director Romanian Diplomatic Academy, Bucharest

Mr. Kevin Dinkel, University of Maryland,

Manager, Balkan Cooperation in the Field of Education and Cultural Affairs

Presedinte al uniuniii:

Dr. med. Rainer Buchmüller,

Clinica Angermühle, Deggendorf

Consultant in probleme economice si financiare: Dipl.-Kfm. Ingrid Buchmüller


ACADEMIA EUROPEANA DE CULTURA SI PROBLEME SOCIALE CASTELUL OFFENBERG e. V

1. Directive programatice:

Pe baza conceptului elaborat de Karl Propper (London School of Economics) despre o societate deschisa, academia europeana de cultura îsi propune sa se ocupe cu noile probleme resultate din noua dezvoltare în domeniile economice (globlisarea) în stiinta, mai ales cu precadere în domeniul stiintelor biologice (de ex. tehnologie genetica, biologie moleculara, cercetarea cerebrala) cît si în informatica. Academia se va ocupa intensiv de aceste probleme prin cursuri, seminare si cercetari proprii cît si de consecintele resultate din aceste dezvoltari asupra vietii sociale, religioase, ecologice si de drept. Structurile traditionale din diferitele culturi se întîlnesc în procesul de globalisare si se confrunta intr-un nou mod din care rezulta conceptii inovative care duc la tehnologii noi pe plan mondial.

Pentru ca dezvoltarea globala sa fie în interesul intregii omeniri este nevoie de noi structuri si modele de intelegere culturala si cooperatie internationala. Acest aspect nu se refera numai la relatia între orient si occident, a emisferei nordice si sudice cu caracterele ei culturale specifice, ci si a noilor dezvoltari al acestui sfert de secol, a caror martori sîntem: caderea comunismului în tarile ostblocului, confera tarilor democratice datoria de a sprijinii tarile din fostul ostbloc în dezvoltarea fundamentelor solide pentru un stil de viata democratic, pentru care este nevoie de o economie de piata functionala cît si de un ansamblu de legi sociale si economice care sa dea posibilitatea oamenilor din aceste tari, de a simtii zilnic avantajele schimbarilor democratice, concret prin standardul vietii zilnice. Tocmai tineretul trebuie sa fie obiectul straduintelor noastre pe plan cultural si economic.

In viitor academia se va ocupa si de temele care rezulta pe fondul raportului vietii globale de exemplu: cresterea populatiei, schimbarea rolului femeii în societate, rolul culturii în aceste procese de transformare.

In viitor sînt prevazute simpozioane, concerte si expositii de pictura pentru populatia din împrejurime.

2. Structuri organizatortice

Fondatorii Academiei europene de cultura si probleme sociale sînt convinsi ca "societati deschise" (Popper) sînt în stare de a reda cel mai bine cerintele resultate din dezvoltarea globala atît pentru persoanele de rînd cît si pentru statul ca atare.

Pe baza experientelor ca fundamentalistii de orice tip, reprezinta un mare pericol pentru colaborarea pasnica, eficienta si de succes intre diferitele societati, Academia europeana de cultura si probleme sociale doreste ca prin seminarii, workshops, conferinte si cooperari cu alte institutii de cultura din tara si strainatate, sa prezinte posibilitati individuale si sociale care sa duca la un rezultat pozitiv al proceselor de dezvoltare ce caracterizeaza procesul global a unei societati moderne.

Academia europeana de cultura si probleme sociale are sediul lînga Deggendorf/Plattling (Bavaria de Sud) într-un pitoresc Castel-Renaissence nu departe de granita cu Austria si Cehoslovacia. Locul este usor de ajuns cu mijloace de transport (pe autostrada, pe cale ferata) si ofera oamenilor de stiinta, politici, antreprenorilor economici si altor institutii o atmosfera inspiratoare.

Parti ale castelului pot fi închiriate de catre institutii gastronomice. Castelulu sta la dispositie si pentru activitati universitare si alte institutii de stiinta. Pentru informatii suplimentare va sta la dispozitie directorul academiei.

Membrii fondatori ai academiei:

Dr. Rainer Buchmüller (Deggendorf, analiticean, specialist in neurologie, specialist in psihiatrie si psichoterapie, specialist in medicina psichoterapeutica, psichoanalisa, director al clinicii Angermühle)

Ingrid Buchmüller (Deggendorf, Dipl.-Kfm.)

Prof. Dr. Dietrich Korsch (Marburg, Universitatea Marburg, catedra de teologie evanghelica)

Ute Zöllner(Passau, analiticean)

Doris Gerth (München, psicholog, psichoanaliticean, conducatoarea grupei analitice a Academiei de psichoanalisa si psichoterapie e. V. München)

Marcel Chase (Deggendorf, judecator, directorul judecatoriei Deggendorf)

Prof. Dr. Friedrich-Christian Schröder (Regensburg, Universitatea Regensburg, catedra de drept penal si expert in drept osteuropean, presedintele Institutului de drept osteuropean)

Ute Schröder (Regensburg, inginera)

Dr. Anna Zanco-Prestel (München, publicista, promotor de cultura)

Imo Prestel (München, marketing consultant)

Prof. Dr. Hanna-Barbara Gerl-Falkovitz (catedra de filosofie religioasa si stiinta religioasa comparativa, Universitatea technica Dresden)

Prof. Dr. Hans-Bernhard Würmeling (presedintele comisiei etice a uniuni medicilor bavarezi, catedra de medicina judiciara (em.), Uuniversitatea Erlangen-Nürnberg)

Prof. Dr. Edgar Rafael (Univesity of Maryland, Visiting profesor al Academiei diplomatice, Bucuresti)

Dr. med. Friedrich von Heymann (München, internist si psihoanalist, presedintele societatii germane pentru medicina psihoterapeutica (DGSM) Bavaria)

Dr. med. Gerhard Rudnitzki (Heidelberg, psihoanalitician, medic pentru neurologie si psihiatrie, presedintele clinicii de reabilitare pentru copii si tineret, Neckargemuend. Presedintele Neckargemünd gGmbH, presedintele serviciului tehnic de psihiatrie si psihoterapie în Centrul de cultura si sanatate Neckargemünd)

Florian Schaefer (Deggendorf, jurist)

Dr. Herbert Asselmeyer (directorul Centrului de învatamint si reciclare, Universitatea Hildesheim)

Dr. Josef Heiselbetz (München, director de învatamînt a. D: colaborator al editiei operelor lui Karl Rahners)

Hans-Egon Woerlen (Passau, Architekt, Stifter und Leiter des Museums für moderne Kunst Passau)

Dr. Maria E. Fick (Landshut, Vice-President of the Chamber of Medical Doctors in the State of Bavaria (Landesaerztekammer))

Prof. Dr. Otmar Wassermann (Kiel, directorul Institutului de toxicologie al clinicii Uuniversitatii Kiel)

Prof.Dr.Otfried Seewald (Passau, Lehrstuhl fuer Staats- und Verwaltungsrecht, insbes.Sozialrecht an der Universitaet Passau)

Prof.Dr.Heinz-Juergen Ipfling (Regensburg, Lehrstuhl fuer Schulpaedagogik an der Universitaet Regensburg)

Prof.Dr.Inka Stampfl (Passau, Lehrstuhl für Musikpaedagogik an der Universitaet Passau, Praesidentin des Bayerischen Kulturrates)

Prof. Dr. Kai Taeger (Regensburg, directorul Institutului de anestezie al clinicii Universitatii Regensburg)

Prof. Dr. Dr. Joseph Schmucker-von Koch (Universitatea Regensburg, membru al comisiei etice al camerei medicilor bavarezi (Bayerische Landesaerztekammer)):Bayerische Landesaerztekammer


Honorary Members of the Academy:

Prof. Dr. Ing. Sergiu Chiriacescu (President of the Romanian Council of University Rectors, Rector of the University Transilvania of Brasov, Senator in the Romanian Upper House)

homepage of the University Transilvania of Brasov: University Transilvania of Brasov


Europaeische Akademie fuer Kultur- und Gesellschaftsfragen Schloss Offenberg e.V.: Deutsche Version (einfach auf diese Zeile klicken!)
Académie Européenne pour les affairs de la culture et de la société château d´Offenberg: version française(poussez sur la ligne tout simplement!)
Accademia Europea per gli Affari Culturali e Sociali di Castello Offenberg: Italian Version (just click the line)
Agenda/Veranstaltungskalender : This site tells you all about the time schedule of the Academy´s activities. Please look for continuous updates and announcements in this list.
Angermuehler Gespraeche: Here you will find the full text version of all the lectures given by internationally renowned scholars at the meetings of the workgroup Medicine Ethics Law. Please look for continuous updates and announcements in this list.
History of Offenberg Castle: This site tells you all about the history of Offenberg Castle.
road map: How can I get to Offenberg Castle ? This site tells you all about road and train connections to Offenberg Castle. The Castle is situated northwest of Deggendorf in Southern Germany.
Press reports und News: This site will be continuously updated and tells you all about the Academy´s programs and activities.


Copyright 1998, 1999, 2000 J. Schmucker-von Koch. All rights reserved